Blog:

Formátování bakalářské/diplomové práce

O tom, že první dojem je důležitý, snad nikdo nepochybuje. Někdy je natolik silný, že ať se snažíte sebevíc, už jej nezměníte nebo ani nedostanete příležitost, jej změnit. Takto může zapůsobit i to, když vedoucí práce otevře Vaši bakalářskou/diplomovou práci (ať už v tištěné, nebo v elektronické podobě) a zobrazí se mu naprosto neuspořádaný text, rozhozené tabulky, obsah s ručně dopsanými čísly stran nebo zelené podtržení na konci řádku značící, že jste se vehementně snažili dostat spojku či předložku na další řádek.

Nechcete přece vypadat jako úplný laik a amatér! Píšete vědeckou práci, která má své zákonitosti a jednou z nich je i formální úprava. I kdyby Vám někdo tvrdil, že hlavní roli hraje kvalita zpracování tématu a vlastní přínos práci, tak (i když je to pravda) neschopnost upravit text do podoby lahodící oku může naznačovat, že jste si s tím buď nedali moc práce (odflákli to), nezáleží Vám na tom, jak Vaše práce vypadá nebo Vám nezáleží na tom, jakým způsobem svou bakalářskou/diplomovou práci prezentujete ostatním. Hypotéku byste si také zřejmě nenechali sjednat od někoho, kdo by seděl za stolem v teplákové soupravě. A s úpravou závěrečné práce je to podobné. Díky správné formální úpravě bude už na první pohled text působit upraveně.

Věřit, že Vaše objevy, závěry výzkumu či brilantní práce se zdroji ve Vaší bakalářské/diplomové práci zastíní nehoráznou úpravu, se nevyplácí. Pravdou je, že ne na všech školách se práce s MS Word vyučuje, ne každý vedoucí práce si na Vás udělá čas, aby Vám to vysvětlil, a ne všechny návody na internetu jsou pochopitelné a srozumitelné. Navíc každá verze MS Word je poněkud jiná. Přitom při zvládnutí těch několika málo základních postupů a metod práce s formátováním se jedná o záležitost, která Vám zabere doslova pár minut. A není to jen psaní závěrečné práce, kde se Vám vyplatí si text naformátovat. I Váš budoucí zaměstnavatel jisté ocení, že veškeré výstupy práce, které od Vás uvidí, budou mít patřičnou formální úroveň.


Klientská sekce

Anonymní objednávka

a komunikace se zpracovatelem Po přihlášení do klientské sekce můžete v detailu objednávky komunikovat přímo se zpracovatelem Vaší zakázky. Formou chatu jednoduše pošlete připomínky, dotazy, přílohy, vše oboustranně anonymně. Můžete zde také poslat dotaz administrátorovi.

Kontaktujte nás

Napište nám

Reference

Zjistěte, co si o nás myslí naši klienti

Napsat vlastní referenci